Geneza 12

Făgăduința Domnului făcută lui Avraam în Geneza 12:2, dezvăluie un alt adevăr veșnic care este vechi de secole. ”Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare.” Binecuvântările pe care ni le dă Dumnezeu nu trebuie să fie păstrate în mod egoist. Suntem binecuvântați pentru a binecuvânta. Atunci când împărtășim binecuvântările  pe care ni le-a dat Dumnezeu, aducem slavă numelui Său.

”Și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine.” (versetul 3). Dumnezeu a binecuvântat pe Avraam, ca el să binecuvânteze pe alții. El ne binecuvântează pentru ca familiile noastre să fie binecuvântate prin noi. Devenim astfel canale pentru binecuvântările cerului pentru cei din jurul nostru.

Calea către succes și calea către eșec sunt foarte aproape una de alte. Avraam și-a compromis integritatea, declarând că Sare, soția sa, era sora sa. Lipsa sa de credință aproape că a dus la tragedie. Așa cum a declarat corect, Faraon: ” – şi am luat-o astfel de nevastă?” (versetul 17). Necredința lui Avraam putea să-l facă să-și piardă ce avea mai prețios. Ani mai târziu, Dumnezeu l-a adus pe Avraam într-un test similar al credinței. Va crede el acum că Sara va rămânea însărcinată când era în vârstă? Când cădem într-un punct, Dumnezeu ne aduce în același punct iar și iar. Lecțiile în școala Domnului nu pot fi omise. Mulțumim lui Dumnezeu că Avraam a trecut testul și la fel putem face și noi.

– Mark Finley

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s