Exodul 5

Moise s-a întors la Domnul şi a zis: „Doamne, pentru ce ai făcut un astfel de rău poporului acestuia? Pentru ce m-ai trimis?  De când m-am dus la faraon ca să-i vorbesc în Numele Tău, el face şi mai rău poporului acestuia; şi n-ai izbăvit pe poporul Tău” (Exod 5:22-23).

Un sul de piele din această perioadă ne spune că muncitorii aveau o normă de 2000 de cărămizi pe zi. (Unele dintre piramidele egiptene erau alcătuite din 24.5 milioane cărămizi!) norma zilnică era rareori atinsă și atunci urma pedeapsa. În loc de a izbăvi pe poporul său de munca grea, Moise doar o făcuse și mai grea.

Aceasta este una dintre experiențele cele mai derutante pe care le putem avea. Suntem atât de siguri că Dumnezeu ne conduce pe un anumit drum – si apoi se dovedește a fi un drum înfundat. Acest lucru ne zdruncină credința și ne epuizează sufletește.

Experiența ”cărămizilor fără paie” este adevăratul test al credinței. Când pare că nimic nu are sens, rămânem cu o singură întrebare esențială: Ne vom încrede totuși în Dumnezeu? Vom sta cu El destul de mult pentru a-L auzi spunându-ne: ” Vei vedea acum …”(Exodul 6:1)? Îi vom permite să transforme un dureros capitol 5 într-un puternic capitol 6?

Andy Nash

Școala de jurnalism și comunicare

Southern Adventist University

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s