Exodul 8

În acest capitol Moise îi cere din nou lui Faraon să lase pe Israel să plece să se închine în pustie. Chiar și după plăgile broaștelor, păduchilor și muștelor Faraon nu are nici o intenție de a lăsa poporul să plece, chiar dacă vrăjitorii săi nu mai pot imita minunile făcute de Dumnezeu în favoarea poporului său.

În versetele 9 și 10 remarcăm un aspect mult prea omenesc în răspunsul pe care îl dă Faraon întrebării lui Moise: Când să cer lui Dumnezeu să îndepărteze broaștele din palatele, casele și bucătăriile voastre? Răspunsul lui Faraon, asemenea oricărui păcătos sfidător este: ”MÂINE!” Puteți să credeți? Creștinii de astăzi (Faraon) ar înota mai degrabă încă o zi în păcat, decât să ceară ca Dumnezeu să îl îndepărteze IMEDIAT! Ar trebui să nu-l judecăm prea tare pe Faraon cel din vechime, câtă vreme noi suntem în stare să facem același lucru.

Fie că expresia spune  ”Dumnezeu” (9:12) sau spune ”Faraon”(8:15)  și-”a împietrit inima”, rezultatul este același. Faraon alege să reziste evidenței clare a controlului lui Dumnezeu asupra Egiptului și nu va lăsa pe Israel să plece.

Kenneth Matthew. Jr.

Membru al consiliului de arheologie

Southern Adventist University

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s