Exodul 12

Evreii au sentimente foarte puternice față de o perioadă de 50 de zile, care începe cu prima zi a Paștelui și eliberării din Egipt și continuă prin deșert și prin apa numită Marea Roșie, terminându-se la muntele Sinai, acolo unde Legea lui Dumnezeu a fost dată celor 12 seminții. Creștinii au și ei sentimente foarte puternice față de o perioadă de 50 de zile care a format credința noastră. Cele 50 de zile au început cu răstignirea și s-a terminat în camera de sus pe muntele Sion, acolo unde Duhul lui Dumnezeu a fost dăruit celor 12 ucenici.

Partea interesantă este că ambele perioade de 50 de zile au început și s-au sfârșit în aceleași zile. Isus a fost crucificat de Paște, exact așa cum mieii erau sacrificați de Paște – în ziua a 14 a lunii Nisan. De fapt, așa cum am spus și mai devreme în această săptămână, mieii de Paște fuseseră selectați cu patru zile înainte de  începerea Paștelui. În timpul celor patru zile mielul era verificat pentru a fi siguri  că nu are nici un defect.

Cu patru zile înainte de Paște, Isus a venit pentru ultima dată la templu după ce a intrat călare pe porțile Ierusalimului: Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatele lumii.

Andy Nash

Școala de jurnalism și comunicare

Southern Adventist University

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s