Exodul 26

Termenul cort, mishkan, este legat de termenul shekinah, prezența glorioasă a lui Dumnezeu care urma să umple cortul, acolo unde Dumnezeu urma să locuiască în mijlocul poporului Său. Detaliile cele mai amănunțite care au fost furnizate pentru construirea sanctuarului indică importanța pe care o dă Dumnezeu închinării și  cunoașterii planului de mântuire. Perdelele urmau să fie realizate din in subțire răsucit, cu desene artistice realizate din ață albastră, purpurie și cărămizie. Perdeaua urma să despartă Sfânta de Sfânta Sfintelor. Toate dimensiunile trebuiau să fie urmate cu atenție.

Acesta este un exemplu pentru noi [ca să înțelegem] cât de importantă este închinarea pentru Creatorul nostru. Când venim să ne închinăm atenția noastră ar trebui să fie îndreptată asupra Lui. Astăzi  mare parte din închinarea noastră tinde să se concentreze asupra noastră și asupra modului în care ne simțim. Dar acest lucru este mult diferit de experiența concentrată asupra lui Dumnezeu prezentată în Exodul.

Cum este în viețile noastre astăzi? Când ne apropiem de Dumnezeu pentru închinare venim curați, îmbrăcați cu ce avem mai bun, pentru a ne închina Lui în cinste și în adevăr? Sanctuarul trebuia fie o lecție pentru Israel pe măsură ce actele salvării lui Dumnezeu le erau descoperite.

Michael Hasel

Southern Adventist University

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s