Exodul 27

Așa după cum sanctuarul reprezintă planul de mântuire, tot astfel fiecare piesă de mobilier are o semnificație și reprezintă un simbol. Altarul pentru arderile de tot cu sângele care a fost vărsat reprezintă adevărul evangheliei despre ispășirea pentru păcat prin moartea înlocuitoare a lui Isus Hristos pe cruce (Isaia 53:4-7; Efeseni 1:5-7). Era așezat la intrarea în cort, reprezentând nevoia păcătosului de a fi curățit de păcat înainte de a intra să se închine în prezența lui Dumnezeu. Coarnele altarului reprezintă forța și puterea. David se referă la ”coarnele mântuirii mele”(2Samuel 22:3; Psalm 18:2 versiunea engleză).

Uleiul de măsline pentru menora, sfeșnicul cu șapte brațe, reprezentau puritatea Duhului Sfânt (Zaharia 4:2-6). Lămpile trebuiau să ardă continuu, reprezentând ”adevărata lumină” și ”lumina neamurilor”, adică Isus Hristos (Ioan 1:4-9). Israeliții trebuiau să fie o extensie a luminii Lui în lume.

Și nouă, astăzi ni s-a dat această poziție privilegiată de a împărtăși Cuvântul lui Dumnezeu cu lumea din jurul nostru. Împărtășim noi mesajul Evangheliei sau îl ținem pentru noi? Isus dorește ca noi să răspândim mesajul Său de viață pentru a ilumina o lume care moare.

Michael Hasel

Southern Adventist University

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s