Leviticul 21

Când cineva murea, era obiceiul la evrei să-și sfâșie hainele de durere. Cu  toate acestea, această practică nu îi era permisă marelui preot. El reprezenta pe Isus Hristos și trebuia să poarte haine care erau întregi, curate și fără pată sau cusur, așa după cum Domnul Hristos este fără cusur. Marele preot care îndrăznea să apară înaintea lui Dumnezeu cu haine rupte arăta prin aceasta că el s-a despărțit de Dumnezeu.

Capitolul ne oferă o imagine solemnă a responsabilității sacre pe care o dețineau ”bătrânii care erau înaintea Templului” (conducătorii din casa lui Dumnezeu – în versiunea în limba engleză – Ezechiel 9:6). Ca păstori ai turmei și exemple pentru oameni, este chiar mai important, este vital, ca ei să caute curăția inimii, pentru că ei ating lucrurile sacre ale lui Dumnezeu. La vremea sfârșitului, toți cei care nu au învățat adevărul în adunările lor vor purta responsabilitatea pentru ceea ce au făcut.

Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne arate cum să sprijinim mâinile conducătorilor spirituali autentici, nu prin  critică, ci prin rugăciune și prin propria noastră transformare a inimii.

Melody Mason

Director of Programming, ARME Bible Camp Ministries

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s