Numeri 7

În primii ani ai Statelor Unite, protestanții au construit case simple de închinare. Ei numeau bisericile din satele lor ”Hambarul Domnului”. Această practică era un răspuns la costul imens al construirii de catedrale impresionante. Avea ca scop să scotă în evidență Cuvântul lui Dumnezeu ca centru al adevăratei închinări.

În sistemul de închinare al lui Dumnezeu dat vechiului Israel era un echilibru între simplitatea excesivă și etalare. Darurile pentru consacrarea cortului erau plănuite să nu depășească posibilitatea de a da a unei persoane obișnuite. În Numeri 7 sunt descrise două seturi de daruri. Primul era destinat leviților care aveau ca însărcinare mutarea întregului conținut al cortului. Poporul a urmărit cum conducătorii au dăruit șase care acoperite și doisprezece boi pentru slujba Domnului.

Al doilea set de daruri ale conducătorilor urma să fie dat într-o perioadă de douăsprezece zile. În fiecare zi se dăruia același lucru: o farfurie, un lighean, un vițel, doi boi și așa mai departe. Poporul trebuie să fi fost profund impresionat pe când urmărea această dăruire. Inclusiv copiii. Dăruirea devenise atractivă și nimeni nu se temea că se va simți stingherit de mărimea darului său.

Mark Sheffield

Southern Adventist University

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s