Numeri 16

Nimic nu este mai plăcut pentru cei care sunt greșiți și care merită mustrare, decât să primească simpatie și laudă. Oamenii au fost flatați de Core, care pretindea ca îi iubește și este interesat de binele lor, iar ei au tras concluzia că el trebuie să fie bun, pe când Moise și Aaron erau răi. De asemenea, ei au ajuns să creadă că sunt de fapt niște oameni foarte buni care au fost nedreptățiți și abuzați de Moise. Dacă ar fi recunoscut că Moise avea dreptate și Core greșise, atunci ar fi fost obligați să  primească sentința că trebuie să moară în deșert.

Core ajunsese să creadă că acționa astfel din zel pentru Dumnezeu și că Dumnezeu era de partea sa. El s-a amăgit în a crede că avea dreptate și că adunarea era sfântă. A crezut despre sine însuși că este un deschizător de drumuri, făcând o schimbare radicală în guvernare și îmbunătățind substanțial administrarea lui Moise și Aaron. Moise nu s-a certat nici nu s-a apărat, ci a mijlocit în mod repetat pentru popor înaintea Domnului, realizând enormitatea păcatului lor.

Să ne rugăm să avem un spirit umil atunci când suntem mustrați, astfel încât să putem accepta corecția de la Domnul, știind că El lucrează mântuirea Lui în noi.

Nancy Costa

Televiziunea It Is Written

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s