Numeri 18

O binecuvântare pe care Dumnezeu o dă tuturor este privilegiul generozității. Planul Său de a susține pe leviți prin zecimi a permis Domnului să binecuvânteze întreaga națiune a lui Israel. Dar leviții nu erau scutiți de a da zecimea lor preoților.

O altă lecție pe care o găsim în acest capitol este aceea că noi nu putem alege care dintre darurile noastre le dăm lui Dumnezeu, ci noi ar trebui să-I dăm ce avem mai bun. Chiar și timpul nostru petrecut cu El nu ar trebui să fie momentele rămase după ce am făcut tot ceea ce trebuia să facem în fiecare zi. Ar trebui să fie cea mai bună parte a zilei. Dar ce ne facem cu toate celelalte lucruri pe care le avem de făcut? În Matei 6: 33, Domnul Isus ne spune: ”Căutați mai întâi împărăția cerurilor, adică – relația noastră cu El – și toate celelalte lucruri vi se vor da pe deasupra.”

Același principiu se aplică și banilor noștri. Iar și iar urmașii Săi au văzut că dacă Îl pun pe Dumnezeu întâi, ce rămâne le ajunge mai mult. Dar dacă avem grijă de alte obligații întâi, cel mai probabil prea puțin mai rămâne pentru Dumnezeu.

John Beckett

Profesor de informatică Southern Adventist University

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s