Numeri 24

Favoarea manifestată de Dumnezeu față de Israel trebuia să fie o asigurare a grijii Lui protectoare față de copiii Săi ascultători de-a lungul veacurilor. Dacă și când Satana inspiră oameni răi să conspire împotriva poporului lui Dumnezeu, această întâmplare ar trebui rememorată și ar întări curajul și credința lor în Dumnezeu. Balaam a profetizat că împăratul lui Israel va fi mai mare decât oricare împărat al amaleciților, care erau pe vremea aceea  o națiune foarte puternică. El a folosit de asemenea limbajul cel mai frumos și mai poetic pentru a descrie viitorul poporului lui Dumnezeu. Înainte de a putea fi oprit, Balaam a rostit o  frumoasă binecuvântare  despre Mesia și despre distrugerea finală a Moabului.

Balac a fot umplut de teamă și furie, indignat de modul în care s-au petrecut lucrurile. Apoi Balaam s-a întors acasă dezamăgit în speranțele sale de îmbogățire și promovare, în dizgrația regelui și conștient că și-a atras neplăcerea lui Dumnezeu. Duhul Domnului l-a lăsat în cele din urmă în voia lăcomiei lui.

Dacă nu stăm de partea a ceea ce credem. Vom cădea în fața oricărei ispite care vine în drumul nostru. Nu putem sluji la doi stăpâni și să sperăm să reușim și în viața aceasta și să fim pregătiți și pentru veșnicie.

Nancy Costa

Televiziunea It Is Written

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s