Iosua 12

În acest capitol avem un rezumat al tuturor realizărilor poporului Israel, mai întâi condus de Moise și apoi de Iosua. Cu toate faptele eroice ale lui Iosua ni se reamintește că el nu a fost singurul războinic pe care Dumnezeu l-a folosit ca să aducă biruința poporului Său. Înainte de Iosua a fost Moise.

Acest capitol nu numai că descrie împărații care au fost învinși și teritoriile care au fost cucerite, dar putem vedea și sfârșitul celor care s-au împotrivit lui Dumnezeu și au luptat împotriva poporului Israel. Calea ascultării nu a fost totdeauna ușoară. A însemnat să meargă înainte în ciuda marilor obstacole știind că ezitarea ar însemna eșec și pierdere. Dar această perioadă a istoriei lui Israel a fost marcată de răbdare și rezistență statornică. Pe de altă parte, canaaniții s-au împietrit împotriva revelației lui Dumnezeu prin Israel, au spus: ”Cine este Domnul peste noi?” au luptat până la capăt și au rămas fără Dumnezeu și fără speranță (SDABC, vol. 2, p.236).

Succesul nu ne aparține nouă ci lui Dumnezeu. Suntem îndatorați  și predecesorilor noștri. Iar cei care vor veni după noi ar putea să facă lucruri și mai mari pentru Domnul decât am făcut noi.

Willi Edward Hucks II

Secretarul Asociației Pastorale

Conferința Generală

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s