1 Samuel 9

Gândiți-vă la știrile care au cuprins țara când bătrânii au plecat de la Samuel. Cum ar putea cele douăsprezece seminții să ajungă la o înțelegere cu privire la persoana care să fie rege? Fiecare conducător ar fi vrut ca regele să fie ales din seminția lui, desigur! Așteptând îndrumare de la Dumnezeu, Samuel se ruga pentru călăuzire. Credința pe care o avea era de natură să accepte cu ușurință pe cel pe care l-ar alege Dumnezeu.

Și Domnul a folosit evenimente obișnuite pentru a aduce împreună pe Saul și Samuel. Pe când Saul și slujitorul lui călătoreau prin țară întrebând despre măgărițele pierdute, el făcea cunoștință cu tot mai mulți oameni. Saul era bine îmbrăcat, înalt, purtându-se ca un nobil și avea un slujitor cu el. Privind înfățișarea lui exterioară era natural ca oamenii să gândească: ”El este tipul de om  de care avem nevoie pentru a fi rege.”

Ceea ce apare azi ca fiind doar activitate zilnică este folosit de Dumnezeu în providența Sa pentru a-Și îndeplini scopul. Oamenii credinței pot privi înapoi și vor recunoaște acest adevăr. Să mulțumim Domnului că ”toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” Fiecare încercare lucrează pentru binele nostru.

David Manzano

Pastor pensionar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s