1 Samuel 30

Când David și oamenii lui au ajuns la Țiclag, spre marea lor groază au găsit orașul ars și pustiu. Soțiile și copiii lor dispăruseră. Toți au plâns. În amărăciunea lor, oamenii lui David și-au vorbit chiar să îl ucidă pe acesta cu pietre. Dar în această situație de criză David nu l-a uitat pe Dumnezeu. Versetul 6 spune ” El și-a găsit puterea în Domnul Dumnezeul Său “.

Domnul nu l-a lăsat pe David să lupte singur. Astfel că, atunci când îl întreabă pe Domnul, prin preotul Abiatar, răspunsul nu întârzie.” Urmărește-i . Căci îi vei ajunge și vei izbăvi totul”. Cu 400 de oameni, David a atacat înainte de apusul

soarelui și a luptat toată noaptea până în seara celei de-a doua zile. I-a distrus pe toți Amaleciții cu excepția a 400 dintre ei care au scăpat pe cămile. A salvat toate soțiile și copiii și a luat o mare parte din pradă.

Dacă Saul i-ar fi distrus pe toți Amaleciții atunci când Domnul a poruncit, lupta împotriva lor Țiclag nu ar fi avut niciodată loc.

Capitolul 30 relatează succesul lui David atunci când acesta s-a încrezut în Dumnezeu. prin contrast capitolul 31 ne relatează eșecul și moartea lui Saul, datorate neîncrederii acestuia în Dumnezeu.

Ralph Neall

Misionar și profesor pensionar

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s