1 Samuel 31

Înfrângerea lui Saul in lupta de pe Muntele Ghilboa a fost dezastru atât pentru el cât și pentru poporul său. Când filistenii i-au găsit trupul neînsuflețit a doua zi, l-au decapitat și l-au pus pe zidul Bet-Șanului, o cetate a filistenilor. Iar capul și armura sa le-au pus într-unul dintre  templele lor, considerând că dumnezeii lor le-au adus biruința. Armata lui Saul s-a împrăștiat, locuitorii orașelor vecine au fugit iar filistenii au ocupat casele lor.

Un trup mort, neîngropat și lăsat prada vulturilor însemna pe vremea aceea o imensă rușine Singurul punct luminos al acestui capitol este curajul de care au dat dovada oamenii din Iabes Galaad . Aceștia au fost salvați de Saul la începutul domniei sale; acum ei și-au riscat viața pentru a-i recupera trupul neînsuflețit ca să îl înmormânteze decent la Iabes.

Ce lecții putem noi învăța din sfârșitul tragic al acestui om care a fost umplut cu Duhul Sfânt? Aș sugera trei lecții: aveți grijă să nu alungați Duhul Domnului; feriți-vă de invidie, care în cazul lui Saul a lăsat granițele regatului neprotejate în timp ce el îl urmărea pe David; și feriți-vă de neascultarea vreunei porunci cunoscute a lui Dumnezeu.

Ralph Neall

Misionar și profesor pensionar

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s