2 Samuel 6

Au existat două încercări de a muta chivotul lui Dumnezeu, fiecare urmată de lecții incontestabile. În prima încercare, treizeci de mii de israeliți au fost aleși pentru mutare, chivotul lui Dumnezeu a fost pus într-un car nou, iar David și toată casa lui Israel s-au bucurat înaintea DOMNULUI. În timpul transportului, Uza a fost omorât pentru că nu a urmat instrucțiunile stricte cu privire la manipularea chivotului. Abia atunci David și-a dat seama de sfințenia legii lui Dumnezeu și de necesitatea ascultării stricte.

Încurajat de binecuvântările primite de casa lui Abinadab unde chivotul fusese depozitat, după trei luni, a fost făcută o altă încercare de  mutare a chivotului. De data aceasta, David și oamenii săi au urmat cu atenție  toate instrucțiunile cunoscute și au mutat cu succes chivotul lui Dumnezeu în Ierusalim.

La prima încercare neascultarea a adus suferință și nedumerire pentru David.  Dar ascultarea sa totală a făcut ca cea de-a doua încercare de mutare a chivotului să fie o ocazie deosebită și sărbătoarea care a avut loc a lăsat o impresie de durată asupra lui poporului Israel și asupra generațiilor ce au urmat. Și noi vom găsi încântare și fericire atunci când vom asculta fără rezerve de Domnul.

Samuel Wang – Centrul pentru lucrarea din Asia de Est – Taiwan

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s