2 Samuel 7

Domnul, prin Natan îi promite lui David un tron veșnic punându-l în siguranță lângă tronul lui Dumnezeu în ceruri. Dumnezeu nu este selectiv; aici nu există favoritism! Printre urmașii lui David se va afla Cel Promis și prin El va veni vremea când Israel va avea odihnă de la toți dușmanii (v.11). Această promisiune de odihnă veșnică ne include și pe noi (Israelul Spiritual) și ne este pusă la dispoziție prin moartea lui Isus Hristos. Dumnezeu a promis că chiar și după moartea lui David, El va ridica  urmași spirituali.

Israelul spiritual – cei care l-au acceptat pe Hristos ca Mântuitor- vor duce mai departe moștenirea Cuvântului lui Dumnezeu pe pământ și în cele din urmă vor găsi un loc în împărăția lui Hristos unde vor domni toți împreună cu El (v.13-16).

Iubite Dumnezeu, Îți mulțumesc pentru că toți oamenii de pe pământ, indiferent de rasă, culoare sau sânge au șansa de a deveni copii ai lui Dumnezeu, de a sta pe un tron veșnic cu Hristos în ceruri și de a primi binecuvântări în închinare înaintea Ta. Vrem să facem parte din familia spirituală a lui Dumnezeu, care a început odată cu Adam și continuă să se mărească pana la a doua venire. Amin.

Koot vanWyk – Kyungpook National University – Sangju, South Korea

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s