2 Samuel 11

Acesta este unul dintre cele mai dramatice capitole din Biblie. Aici regăsim  tragedia  istorică a unui om după inima lui Dumnezeu, care a ucis un leu și pe uriașul Goliat și care a avut un mare succes în război, dar care și-a fabricat o schemă (un secret) în ascuns. Fapta sa a fost atât de rușinoasă pentru Palat și pentru Israel și Iuda și pentru Dumnezeu, încât scriitorul Cronicilor, în primul său verset din capitolul 20 a omis acest episod în selectarea întâmplărilor din viața de la palat a lui David.

Căderea morală a regelui David a inclus pofta, adulterul și crima. Modul în care a trăit David a rezultat din felul său de a gândi; și a acționat așa cum a gândit și modul cum a acționat a adus roadele unui stil de viață care sancționa răul. Un cerc atât de vicios!

Dacă nu avem grijă cum trebuie de păcatele noastre secrete, ele vor ieși la iveală la Judecata Finală. Dar noi vrem să ne ocupam de “schemele noastre ascunse” acum în timpul judecății de cercetare a poporului Său, astfel încât aceste păcate să nu iasă la iveală în timpul mileniului.

Koot vanWyk – Kyungpook National University – Sangju, South Korea

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s