2 Samuel 15

Într-un anumit sens atunci când Absalom a ars ogorul lui Ioab, “i-a furat” acestuia proprietatea. Pentru Absalom  problema furtului a crescut  pe măsură ce anii au trecut “și a atins  apogeul după patruzeci de ani ” (v.7). Aproape de sfârșitul domniei lui David, Absalom a început să fure de la David loialitatea inimii cetățenilor pentru sine însuși.

Absalom a fost foarte abil și a aranjat cu dibăcie o revolta împotriva tatălui său. Nebunia, lăcomia, atitudinile celor auto-numiți în funcție, șiretenia, furtul loialității toate dădeau pe față semnele unei revolte care a început în ceruri. Astfel că David se hotărăște să fugă (versul 13). Mulți oameni l-au urmat pe David în afara orașului, inclusiv un străin care a jurat să îi fie loial, similar cu ce vedem în cartea lui Rut (v 21).

O, Doamne și noi suntem implicați în drama marii lupte care a început cu revolta din  ceruri. Fă Tu ca în această zi să căutăm mai degrabă să Îți fim loiali Ție decât nouă înșine, mai degrabă să servim decât să poruncim, să cerem decât să comandăm. Te rugăm în numele lui Isus. Amin.

Koot vanWyk – Kyungpook National University – Sangju, South Korea

Traducere: Andreea Mareș

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s