2 Samuel 17

Acest capitol descrie o perioadă în care oamenii puneau egal între sfatul omului și cuvântul lui Dumnezeu (2 Samuel 16:23). Când Ahitofel a vorbit, oamenii au crezut că sfatul lui era bun (versul 14) și la fel a crezut și Absalom și toți bătrânii lui Israel. În acest capitol sunt prezentate o serie de idei șocante. Primul șoc a fost atunci  când fostul consilier al lui David îl sfătuiește pe Absalom cum să organizeze uciderea regelui (versetul 2). Al doilea șoc (versetul 4) constă în faptul că Absalom și bătrânii au fost încântați de acest plan! Bătrânii sunt de obicei oameni cu experiență. Cât de mult trebuie să decazi pentru ca judecata limpede (clară) să îți fie afectată?

În continuare, aflăm cu uimire că Absalom l-a ales pe Amasa ca general al armatei sale. Amasa era nepotul lui Ioab, generalul armatei lui David!

Dumnezeul nostru,

Și noi suntem șocați, din când în când, de oamenii din jurul nostru astăzi. Uitându-ne la noi înșine, ne rugăm să îndepărtezi Tu de la noi dorința de manipulare, de control asupra altora, de forță, de ucidere a spiritului de libera alegere în cei de lângă noi. Ține Tu ochii noștri ațintiți la Tine, astfel încât să nu devenim confuzi în judecata noastră. În numele lui Isus Te rugăm, Amin.

Koot vanWyk – Kyungpook Nationa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s