2 Samuel 19

Istoriograful vieții lui David redă exemplul lui Șimei care a venit cu oamenii și cu fiul lui Saul să demonstreze loialitatea. Șimei urează bun venit lui David și își recunoaște vina. Abișai propune să fie ucis dar David nu a îngăduit acest lucru. Următorul care l-a întâmpinat pe rege a fost Mefiboșet . Nevoile sale fizice au fost grav neglijate, dar el a fost reprimit cu grație de către David. La revoltă David i-a dat lui Țiba, servitorul său  toate bunurile lui Mefiboșet(2 Samuel 16:4). David i-a spus lui Țiba să le împartă în mod egal, dar Mefiboșet i-a spus lui Țiba că poate să păstreze totul  (2 Samuel 19:30).

În narațiunea acestui capitol al restaurării monarhiei, poporul este împărțit în grupurile de nord și de sud. Scriitorul a dorit să încheie cu dovezi timpurii ale începutului unei diviziuni ulterioare a Israelului (2 Samuel 19: 43)

Iubite Dumnezeu,

Cât de ușor suntem atrași într-o gândire de turmă cu “adevărul din flecărelile online” în loc să săpăm adânc în Cuvântul Tău. Dă-ne a generozitatea lui Mefiboșet și mila lui David pentru a trece peste disensiuni având atitudinea lui Hristos. În numele lui Isus, Amin!

Koot vanWyk – Kyungpook National University – Sangju, South Korea

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s