2 Samuel 20

Ioab si oamenii săi s-au dus să dărâme zidurile cetății Abel Beth-Maach unde se ascundea rebelul Șeba. O femeie înțeleaptă a atras atenția că distrugerea cetății ar însemna distrugerea uneia dintre mamele Israelului (2 Samuel 20:19). Ioab a spus că el căuta numai pe Șeba. Astfel încât locuitorii cetății i-au aruncat capul lui Șeba peste zid. Niște timpuri macabre, și toate din cauza loialității față de monarhie, un sistem pe care tot poporul l-a ales deși au fost preveniți de consecințe, de către profetul Samuel (1 Samuel 8:11-18).

Aproape orice povestire biblică ne amintește că plata păcatului este moartea. Nu putem decât să fim de acord cu Samuel, și anume că monarhia nu este un sistem ideal și că de fapt nici un sistem va fi satisfăcător câtă vreme noi trăim în această lume a Satanei și a păcatului.

Iubite Dumnezeu,

Tu ești Regele Regilor. Ne închinăm înaintea Ta înainte de fi loiali oricărui alt conducător politic, religios sau de altă natură. Dă-ne noua înțelepciune să stăm de partea principiilor Tale chiar de ar cădea cerurile și să vorbim cu înțelepciune în vremuri de haos. În numele lui Isus, Amin.

Koot vanWyk – Kyungpook National University – Sangju, South Korea

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s