2 Samuel 24

Și acest capitol este o dublură, ceea ce înseamnă că Duhul Sfânt a considerat înțelept să includă o  a doua relatare a “Recensământului lui Israel și Iuda” făcut de David, în 1 Cronici 21. Duhul Sfânt a vrut să spună ceva despre rolul lui Satan în acest recensământ. Doar repetiția ilustrează acest lucru.  Dacă scriitorul acestui capitol a declarat că “Domnul S-a aprins de mânie împotriva lui Israel” (v1) scriitorul din 1 Cronici 21:1 a spus că “Satana s-a sculat împotriva lui Israel”. Domnul nu este în cooperare cu Satana ci, în conflict cu el. Păcatul este împotriva lui Dumnezeu și oferă o “zonă libera”, pentru ca Satan să intervină și să ia măsuri.

Mai există și alte diferențe intre 2 Samuel 24 și dublura sa din 1 Cronici 21. Dar nici unul dintre aceste evenimente nu au împiedicat ca Duhul Sfânt să ne atragă atenția asupra problemei păcatului, care a adus suferința rămășitei.

Iubite Dumnezeu,

Doamne Cel Atotputernic, care nu poate sta departe de oamenii imperfecți, noi Te adorăm și Te iubim. Ne dăm seama că indiferent de ce ne povestesc alții ,indiferent de ce zic și fac ei, Tu, Doamne, ne spui: “Eu cred în voi”. În numele lui Isus, Amin.

Koot vanWyk – Kyungpook National University – Sangju, South Korea

Traducere: Andreea Mareș

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s