1 Împărați 4

Acest capitol oferă o mulțime de nume, care au făcut parte din cabinetul regal al lui Solomon. Imediat ce alegerile se încheie, fiecare conducător anunță numele celor care se vor ocupa de anumite departamente ale regatului. Solomon a fost foarte înțelept în alegerile pe care le-a făcut. El avea nevoie de conducători care să exercite o influență pozitivă în regatul său.

Este interesant de observat că o dată la cinci ani Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea alege reprezentanți și șefi de departament care să îl ajute pe președinte în sarcina sa enormă de a conduce biserica noastră din toată lumea. Solomon a ales doisprezece reprezentanți care să se ocupe de finanțe, de colectarea veniturilor pentru întreținerea curții regale. Însuși Isus a ales doisprezece oameni pentru a răspândi Cuvântul și pentru a duce mesajul Său de iubire și compasiune în întreaga lume. Aceasta este o condiție sine qua non de conducere și Solomon a ales cu grijă pe acei care urmau să-l ajute să-și stabilească regatul. Cunoașterea și priceperea primite de la Dumnezeu l-au ajutat să facă din Israel un popor tare și puternic. Cel mai important este faptul că Solomon avea o inima plină de compasiune.

Mai presus de toate cunoștințele pe care le putem câștiga, trebuie să ne rugăm să fim conducători miloși indiferent de sfera noastră de influență.

Leo Ranzolin – fost vicepreședinte al Conferinței Generale

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s