1 Împărați 5

Este uimitor să vedem prietenia care s-a legat între Hiram, regele Tirului, și Solomon! Solomon a fost capabil să dea mărturie și să Îl facă pe Dumnezeul lui Israel cunoscut și vecinilor săi. Este exact ceea ce așteaptă Dumnezeu de la un popor care susține că Îl urmează. Este responsabilitatea națiunilor și a oamenilor de a face cunoscute legile și principiile lui Dumnezeu, după care ar trebui să se ghideze țările lor. Această alianță cu regele Tirului l-a ajutat pe Solomon să stabilească una dintre cele mai glorioase perioade din istoria Israelului.

Solomon a avut o dorință sinceră de a  construi un templu magnific pentru închinare lui Dumnezeu. Acest sanctuar ar fi fost un simbol al prezenței lui Dumnezeu cu poporul Său. Pietre mari au fost cioplite pentru temelia Casei lui Dumnezeu. Pentru a-și realiza acest vis măreț, Solomon a avut nevoie de ajutor și de lucrători. Aproximativ 30 000 de muncitori au fost recrutați. Ei lucrau timp de o lună în Liban și apoi stăteau două luni acasă. Chiar și în această planificare a timpului petrecut acasă de către muncitorii săi, Solomon și-a arătat din nou mila și compasiunea.

Acesta este un exemplu bun pentru angajatorii din zilele noastre, să fie plini de înțelegere și milă față de angajații lor.

Leo Ranzolin – fost vicepreședinte al Conferinței Generale

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s