1 Împărați 15

În timp ce Asa a fost mereu loial Domnului și a început diverse reforme, a făcut o greșeală. El a luat comorile din templul Domnului  și le-a dat lui Benhadad, regele păgân al Siriei. Oferindu-i acestuia comorile templului, Asa a sperat ca Benhadad să-l ajute în disputa cu Baeșa, care l-a ucis pe fiul lui Ieroboam și a devenit rege peste tot Israelul.

Asa a fost dispus să dea vasele sacre ale templului în schimbul ajutorului împotriva lui Baeșa care invadase unele zone din Iuda. În loc să își pună încrederea și speranța în Dumnezeu, Asa și-a urmat propriul drum și l-a plătit pe regele sirian ca să-l ajute să-și realizeze planurile. Dumnezeu nu poate binecuvânta alianțele cu regii păgâni. Când Asa a îmbătrânit, s-a îmbolnăvit de picioare și a murit. Din păcate, mulți oameni din Iuda au continuat să se închine la dumnezei falși pe înălțimi și Baeșa a continuat pe calea cea rea a lui Ieroboam, primul rege al Israelului.

De ce avem tendința de a ne întoarce la vechile obiceiuri atunci când nu avem un conducător bun și încredere în Dumnezeu ?

Leo Ranzolin – fost vicepreședinte al Conferinței Generale

Traducere: Andreea Mareș

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s