2 Împărați 2

Acest capitol ne spune că Ilie s-a înălțat la cer într-un car înconjurat de o suită de îngeri de foc. Când Elisei a văzut aceasta el a căzut în genunchi și și-a rupt hainele, ceea ce înseamnă că “Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită”(Isaia 64:6). După ce carul și îngerii au dispărut Elisei a luat mantia căzută a predecesorului său. Făcând acest lucru el a primit o măsură îndoită din duhul și puterea lui Ilie, așa cum ceruse. Acesta este  un simbol al păcătosului îmbrăcat cu  mantia neprihănirii lui Hristos.

Ce altă condiție  trebuia să îndeplinească Elisei pentru a primi o măsură îndoită din duhul lui Ilie? El trebuia să îl vadă pe Ilie înălțându-se la cer. Elisei l-a văzut urcând la ceri și i s-a dat o măsură îndoită din duhul lui Ilie. Apostolii L-au văzut pe Isus înălțându-Se  la cer și la scurt timp după aceea au fost unși cu puterea Duhului Sfânt reprezentată prin limbi de foc.

Doamne,

Ajută-ne să ne ținem ochii ațintiți asupra Ta și rugăciunea sufletelor noastre să fie ”O măsură îndoită din Duhul Tău să cadă asupra noastră.”

Doug Batchelor – prezentator/director la Amazing Facts

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s