2 Împărați 13

Dumnezeu avea așteptări mari de la Ioahaz, regele Israelului, dar Ioahaz nu a luat în serios cuvintele lui Elisei. În loc să lovească pământul de mai multe ori, el l-a lovit doar de trei ori.

Probabil că nu a avut destulă încredere în cuvintele lui Elisei. Tatăl său a fost învins de regele Siriei și nu credea că soarta sa ar fi fost diferita. Dumnezeu vrea ca noi să vedem  dincolo de nor, pentru a experimenta răsplata credinței.

Ioahaz probabil că nu a considerat nici înfrângerea sirienilor ca o prioritate a sa. Viața fusese aceeași ca pe vremea tatălui său; ce ar fi putut face el? Putea el să facă vreo schimbare? Nu este aceasta și mentalitatea noastră? Schimbările cer durere și curaj, ceea ce mulți oameni ar prefera să nu experimenteze.

Comentariul Ellen White în legătură cu modul în care ne stabilim obiective ar trebui să ne dea curaj ” Să ne aducem aminte că niciodată nu vom atinge o ţintă mai înaltă decât aceea pe care ne-am pus-o. De aceea, să ne punem ţinte înalte şi apoi pas cu pas, chiar cu eforturi chinuitoare, prin renunţare şi sacrificiu de sine, să urcăm toate treptele acestei scări spre progres” (PDH 331).

Daniel Jiao – Uniunea Misiunii Chineze

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s