2 Împărați 14

Cum a făcut Amația “ce este plăcut înaintea Domnului …” (versetul 3)? El i-a executat pe cei care i-au ucis tatăl dar nu i-a omorât și pe copiii acestora, pentru că acest lucru era interzis de lege (versetul 6).

În antichitate, regii și cei care ocupau poziții înalte erau deseori sătui de dușmanii lor. Astfel, pentru ca împărăția lor să dureze ei făceau tot posibilul să elimine toate amenințările. Omorând doar pe ucigașii tatălui său, Amația se punea pe el însuși în pericol pentru că urmașii asasinilor ar fi putut să se răzbune pe el, cel puțin din punct de vedere omenesc.

Se pare că așa a și fost:”Împotriva lui s-a făcut o uneltire la Ierusalim. El a fugit la Lachiș, dar l-au urmărit și la Lachiș, unde l-au omorât.”

Care a fost avantajul urmării legii lui Dumnezeu? Același eveniment înregistrat în 2 Cronici ne ajuta să înțelegem mai mult:” Dar când s-a abătut Amația de la Domnul,  s-a făcut împotriva lui o uneltire la Ierusalim..” (2 Cronici 25:27).

Cu siguranță Dumnezeu l-a ocrotit pana când acesta și-a întors fața de la El. Ceea ce trebuie să facem este să urmăm întotdeauna legea lui Dumnezeu.

Daniel Jiao – Uniunea Misiunii Chineze

Traducere: Andreea Mareș

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s