2 Împărați 15

Se pare că diferența între Israel și Iuda se referă la modul în care împărații lor relaționau cu Dumnezeu. În acest capitol, doi împărați ai lui Iuda, Azaria și Iotam ”au făcut ce este plăcut înaintea Domnului.” Ei au avut domnii relativ lungi, comparativ cu succesiunea de împărați ai lui Israel, unul din ei fiind Șalum a cărui domnie a fost de o lună de zile înainte de a fi asasinat.

Erau împărații din Iuda, Azaria și Iotam, întrutotul buni? Niciunul din ei nu a reușit să îndepărteze ”înălțimile” din țară și ”poporul tot mai aducea jertfe şi tămâie pe înălțimi.” Înălțimile erau adesea folosite pentru închinarea la idoli și de aceea era importantă distrugerea lor.

Putem avea și noi ”înălțimi”? Toți vrem să-L urmăm pe Dumnezeu dar câteodată păstrăm câte o parte a inimii pentru noi înșine, nepermițând Duhului Sfânt să ne curățească în totalitate. Acest lucru ar putea deveni spărtura prin care Satana o folosește pentru a ne ispiti  și întrucât nu avem protecția necesară a lui Dumnezeu putem deveni prada vrăjmașului.

Singura cale prin care putem birui pe Satana este să ne predăm întrutotul lui Dumnezeu. Examinează-te și găsește acele ”înălțimi” din inima ta, cere-I lui Dumnezeu să le îndepărteze și atunci vei găsi pace.

Daniel Jiao – Uniunea Misiunii Chineze

Hong Kong

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s