2 Împărați 19

Relația  pe care a avut-o Ezechia cu Dumnezeu în anii anteriori l-a ajutat să își dea seama că avea încă nevoie de Dumnezeu în provocările cu care s-a confruntat. El ” şi-a sfâşiat hainele, s-a acoperit cu un sac şi s-a dus în Casa Domnului. ” (versetul 1). Rugăciunea sa a fost lungă și puternică și a fost auzită de Domnul!

Câteodată ne pierdem speranța când suntem departe de Dumnezeu, mai ales atunci când fugim în cealaltă direcție. Și totuși, Dumnezeu nu ne părăsește niciodată și continuă să ne aștepte să ne întoarcem la El.

Problema lui Ezechia cu asirienii a fost rezolvată ușor. “În noaptea aceea, a ieşit îngerul Domnului şi a ucis în tabăra asirienilor o sută optzeci şi cinci de mii de oameni.” (versetul 35). Nimic nu este prea greu pentru Dumnezeu. Tot argintul si aurul oferite de către Ezechia nu au putut opri armata asiriană, dar Dumnezeu a avut grijă de ea într-o singură noapte.

Dumnezeu nu ne forțează să-L urmăm și trebuie să facem o alegere conștientă de a fi în grija Sa. Când Îl alegem pe El, ne vom da seama că El are o cale mult mai bună decât a noastră.

Daniel Jiao – Uniunea Misiunii Chineze Hong Kong

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s