2 Împărați 22

Iosia  avea doar opt ani atunci când a devenit împărat. Era încă un copil și probabil avea nevoie de ajutor de la oamenii din jurul lui, inclusiv de la mama sa. Iosia a fost hotărât să ceară Domnului călăuzire și putere; de aceea nu a fost un accident că a fost găsită cartea legii. Pavel spune că legea lui Dumnezeu ne arată că suntem păcătoși (Romani 3:20), și exact așa s-a întâmplat cu Iosia. El și-a sfâșiat hainele pentru că știa că poporul său păcătuise împotriva lui Dumnezeu.

Ce faci cu legea atunci când descoperi că ești vinovat? Urmează exemplul lui Iosia: ” „Duceţi-vă şi întrebaţi pe Domnul ” ( versetul 13). Dumnezeu i-a dat un răspuns clar.

Pentru că Iosia s-a umilit înaintea Domnului, Dumnezeu  l-a auzit și i-a promis că nu va vedea calamitățile ce vor veni ci ”va fi îngropat în pace”.

Legea nu este dușmanul nostru dacă nu continuăm să păcătuim. În această lume a fărădelegii, ai curajul de a respecta legea când toți cei din jurul tău nu o respectă? Ai curaj! Dumnezeu este plin de har și stă alături de tine ca să lupte această luptă. Biruința Îi aparține!

Daniel Jiao – Uniunea Misiunii Chineze Hong Kong

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s