2 Împărați 23

Reforma lui Iosia a fost absolut remarcabilă. Determinarea sa de a înlătura idolatria din țară a fost profundă și așa a și fost ținut minte. “Înainte de Iosia, n-a fost niciun împărat care să se întoarcă la Domnul, ca el, din toată inima, din tot sufletul şi din toată puterea lui, întocmai după toată Legea lui Moise” (versetul 25).

Și totuși, toate acestea nu au putut  opri soarta țării; invaziile din Egipt și din Babilon erau iminente. Cineva s-ar putea întreba: care a fost folosul urmării legii lui Dumnezeu? Trebuie să ne fie clar că ascultarea de poruncile și de legile lui Dumnezeu este totdeauna ceea ce trebuie să facem, dar există și  consecințe ale neascultării de Dumnezeu. Iosia a reformat poporul, dar anii de închinare la idoli au deteriorat profund loialitatea oamenilor față de Dumnezeu. Nici îndepărtarea locurilor de închinare la idoli nu a fost suficientă. Schimbarea trebuie să vină din interior.

Dar schimbarea poate fi și superficială. Uneori îi putem păcăli pe cei din jurul nostru, dar nu putem înșela pe Dumnezeu. În adâncul inimilor noastre, știm adevărul despre noi înșine: “ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol”(Apocalipsa 3:17). Avem nevoie de o adevărată redeșteptare și reformă.

Daniel Jiao – Uniunea Misiunii Chineze Hong Kong

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s