2 Împărați 25

“Astfel a fost dus în robie Iuda, departe de tara lui”(versetul 21). Acesta a fost sfârșitul tragic al regatului lui Iuda. Ierusalimul a fost asediat de doua ori, și la cel de-al doilea asediu, babilonienii au luat cu ei tot bronzul și tot mobilierul din Templu. A fost destinul lui Iuda să meargă în exil? Cu siguranță că nu! Din vremea când Dumnezeu l-a chemat pe Avraam, El Și-a dorit ca poporul Său ales să fie purtător de lumină în lume. Și totuși Dumnezeu le-a spus încă de la început, că dacă vor avea încredere și vor asculta de El vor prospera, dar dacă se întorc de la Dumnezeu, El Își va retrage protecția și vor cădea în mâna dușmanilor.

Istoria lui Iuda ne reamintește că Dumnezeu Își ține mereu promisiunile. El este întotdeauna corect și drept. Chiar și pentru israeliții din Iuda, planul Său nu fusese terminat. Conform cu profeția lui Ieremia, urmau să se întoarcă înapoi la Ierusalim după șaptezeci de ani (Ieremia 29:10) și atunci s-au întors.

Pentru noi, este la fel. Când te împiedici și cazi, te rog să îți amintești să te ridici pentru că Dumnezeu este puterea ta.

Daniel Jiao – Uniunea Misiunii Chineze Hong Kong

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s