1 Cronici 1

Deschizând cartea Cronicilor, cineva ar putea crede că este o înregistrare nefericită a unei liste lungi de nume. Dacă este și cazul tău, așa cum a fost cândva și pentru mine, uită-te din nou. Ia în considerare primul nume, Adam. Aceasta este o carte despre noi toți, despre toată omenirea și despre Dumnezeul nostru. Începutul acestei cărți este făcut în așa fel încât să ne reamintească despre planul de mântuire. Ne putem revedea propriul drept la neprihănire și, de asemenea, prin curățirea adusă de răscumpărare ni se reamintește despre procesul de sfințire care ne conduce spre preoție.

Citind lista numelor de la Adam la Aaron, de la Iese și în cele din urmă până la Isus, vedem planul și făgăduința lui Dumnezeu. Citește din nou lista și vei descoperi că Dumnezeu nu a uitat nici pe Ismael sau pe Esau (Edom), ”oaia neagră” a descendenței noastre spirituale. Ismael a fost fiul proscris al lui Avraam, iar Esau – fiul cel impulsiv al lui Iacov și totuși sunt trecuți în această listă. Fiecare dintre noi are un loc în planul lui Dumnezeu. În aceste capitole de la începutul cărții Cronicilor, ca familie a lui Dumnezeu putem urmări defectele propriei noastre familii și moștenirea preoțească.

Prin harul uimitor al lui Dumnezeu, tu poți revendica astăzi dreptul tău de naștere în cer și poți fi ca și Adam răscumpărat și fericit în Hristos.

Christopher Beason  – Network 7 MediaCenter

Leave a comment