1 Cronici 4

În lectura de astăzi ni se reamintește despre propria noastră moștenire spirituală. Fiii lui Iuda și Simeon au fost potențiala rămășiță a lui Israel. Acești urmași s-au lipit de țara părinților lor în timpul necazului până în zilele noastre. Prin acești descendenți  putem urmări arborele genealogic până ajungem în orășelul Betleem, la Iosif și fiul său, Mântuitorul nostru, Domnul Isus.

Iaebeț a fost un om de onoare – mai cinstit decât frații săi – dar se pare că nu a fost crescut cu această reputație. Înscrierile arată că el produs durere mamei la nașterea sa. Nu este clar dacă era vorba de durere fizică, emoțională sau de altă natură. Cu toate acestea, el cere lui Dumnezeu cu îndrăzneală să-l binecuvânteze, să-i dea mai mult teritoriu și mai multă responsabilitate. El cere ca Duhul lui Dumnezeu să fie asupra lui ca să nu păcătuiască. După cum spune în cele din urmă, în felul acesta nu va provoca dureri altora.

Acest fiu al lui Iuda, a cerut lui Dumnezeu, simplu dar cu putere, să primească onoare spirituală și să trăiască o viață în folosul altora. Și descoperim că Dumnezeu i-a dat ce-i dorea  inima. Ce îi cerem noi lui Dumnezeu să ne dea?

Christopher Beason  – Network 7 MediaCenter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s