1 Cronici 7

Cineva ar putea citi cu ușurință numele din capitolul de astăzi și să treacă mai departe. Sunt nume de războinici și nume ale unor bărbați de valoare, numele unora care au avut doar fii și ale unora care au avut doar fiice. De asemenea nume ale unora care au murit și ale celor care au jelit. Cu toate acestea, există o temă simplă și familiară în acest capitol și aceasta este “familia”.

În mod interesant, versetul 24 acordă atenție unei femei puternice Șeera. Ea a fost folosită pentru a-l ajuta pe Solomon să reconstruiască regiunile  canaanite ale Bet Horon-ului (2 Cronici 8 si Iosua 16). Se pare de asemenea că Șeera  și-ar fi construit propria cetate pe care a numit-o Uzen Șeera. Conducerea sa și referințele despre ea în această lista de nume predominant  de bărbați indică faptul că ea era o femeie foarte apreciată de Dumnezeu.

Există în familia noastră vreun luptător sau vreun om de valoare? Este cineva cu fii și fiice sau, doar cu fii sau doar fiice? Desigur  am experimentat cu toții moartea și doliul în familia noastră extinsă? Asta înseamnă de fapt o familie, să te identifici cu greutățile și bucuriile celorlalți. Facem parte din familia lui Dumnezeu și genealogia prezentată aici ne amintește că întâlnirea de familie din ceruri  va fi una măreață!

Christopher Beason  – Network 7 MediaCenter

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s