1 Cronici 9

Începem cu un recensământ major  în care “tot Israelul” este înregistrat. Apoi, destul de repede accentul se mută spre Ierusalim și pe oamenii care locuiau  acolo. Mulți dintre cetățenii săi și cei de pe colinele vecine făceau parte din guvern sau din serviciul Templului care au fost inițial strâns legate intre ele.

In Ierusalim au fost găsiți cei care trebuiau să dea un exemplu pentru ceilalți. Preoții,  leviții, păzitorii porților locuiau aici. Ei au avut responsabilități care ne amintesc de propria responsabilitate în lucrarea de astăzi a lui Dumnezeu. Ei erau angajați  să păstreze slujirea la Templu sfântă și ordonată – având mare grija de ea; să monitorizeze resursele, atât trezoreria cât și mobilierul și să se asigure că închinarea cu jertfele ei și muzica vor fi gata în orice moment.

Cei care au lucrat la Templu au văzut istoria  mântuirii jucată într-un mod foarte real în fiecare zi în viața sanctuarului. Făceau această lucrare sacră cu mare atenție. Avem și noi atâta grijă în viața de zi cu zi recunoscând că alții observă răspunsul nostru la planul de mântuire al lui Dumnezeu?

Christopher Beason  – Network 7 MediaCenter

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s