1 Cronici 17

Destul de interesant că deși nu-i este permis să construiască templul, mesajul lui Dumnezeu îl umple pe David de bucurie! Ceea ce Dumnezeu făcuse și urma să facă în viața sa l-a făcut să se simtă special.

Pe scurt, Dumnezeu i-a spus lui David: ”Pentru că ai dorit să-Mi zidești o casă, Eu îți voi zidi casa, regatul și descendenții.” Când îndrăznim să visăm visele lui Dumnezeu, Dumnezeu lucrează pentru a împlini cele mai profunde dorințe pe care le avem. Așa cum spune Cuvântul lui Dumnezeu:” Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima.” (Psalmii 37:4).

O preocupare majoră pentru orice monarh de pe vremea lui David  era în legătură cu siguranța sa fizică precum și cea a urmașilor săi. Dumnezeu a asigurat pe David că unul din fiii săi îl va succeda și că urmașii săi vor ocupa totdeauna tronul lui Israel. Din nefericire, urmașii lui David au dat greș în a asculta de Dumnezeu. cu toate acestea, dinastia davidică s-a perpetuat prin Domnul Hristos, descendentul său.

David a fost încântat să fie obiectul unei astfel de promisiuni pline de iubire din partea lui Dumnezeu. el a înțeles că mesajul comunicat transmitea înțelepciunea unui Dumnezeu care cunoștea toate lucrurile și care lucra din greu pentru a proteja și binecuvânta pe copiii Săi.

Jobson Santos – Centrul Media Adventist – Brazilia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s