2 Cronici 20

Iosafat și-a dat seama că nu poate face față dușmanilor săi și s-a întors la Domnul pentru ajutor. În prezenta întregului popor el și-a revărsat cu umilință inima înaintea lui Dumnezeu în rugăciune, concluzionând :”… nu știm ce sa facem, dar ochii noștri sunt îndreptați spre Tine!” (v. 12).

Duhul Domnului a răspuns imediat prin cuvântul profetului Său Iahaziel spunând:” Nu vă temeți și nu vă înspăimântați … căci nu voi veți lupta, ci Dumnezeu.” Așa că mergeți și întâlniți-vă dușmanul față în față, dar nu luptați pentru că “Domnul va fi cu voi” (v. 17). Iosafat a răspuns îndemnând oamenii: “Încredeți-vă în Domnul, Dumnezeul vostru și veți fi întăriți; încredeți-vă în prorocii Lui și veți izbuti” (v 20). Și Dumnezeu Și-a ținut promisiunea eliberându-i în timp ce ei Îi cântau laude.

Baza adventismului este încrederea în toate cuvintele pe care ni le-a dat Dumnezeu prin profeții Sâi în Scriptură și în scrierile lui Ellen White. Să continuăm să studiem aceste scrieri, să le acceptăm prin credință și să le trăim cu toată inima. Doar în acest fel redeșteptarea și reforma au loc în viața noastră. Ațintiți-vă astăzi ochii la Hristos și la Cuvântul Său!

Fernando Canale – Andrews University

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s