2 Cronici 21

Impactul păcatului nu începe și nu se sfârșește mai niciodată cu păcătosul. Dacă păcatul celui mai umil dintre noi se poate răspândi și îi poate răni pe alții, gândiți-vă la cât de distrugător poate fi păcatul celor în poziții de putere și al celor care au influență asupra întregii lumi.

Așa cum putem vedea în acest capitol, violența lui Ioram – omorându-și toți frații – și apostazia și idolatria sa, urmând exemplul lui Ahab în Israel, au adus durere nu numai asupra sa, dar și asupra familiei sale  și a întregii națiuni a lui Iuda. Nu pare corect, dar nimeni nu a spus vreodată că păcatul este corect, sau rațional sau de înțeles. Așa cum a spus și Ellen White ”Este cu neputință să explicăm originea păcatului, pentru a da un motiv existenței sale… Păcatul este un intrus, pentru a cărui prezență nu se poate da nici o explicație. El este tainic, de neexplicat; a-l scuza înseamnă a-l apăra” (GC 88492).

Noi nu putem explica păcatul; ce putem noi ști este că noi putem cere puterea și harul lui Dumnezeu care “poate să vă păzească de orice cădere și să vă facă să vă înfățișați fără prihană și plini de bucurie înaintea slavei Sale” (Iuda 24).

Justin McNeilus – fost președinte al GYC

Traducere: Andreea Mareș

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s