Psalm 24

Psalmistul David spune cât se poate de clar că pământul cu tot ce este  pe el aparține Domnului. Dumnezeu ne-a creat; nu am evoluat dintr-o ființă lipsită de minte. David consolidează imaginea creației cu Dumnezeu mișcându-Se pe ape, dar continuă proclamând că Dumnezeu are jurisdicție  și mai mare asupra vieților noastre.

David se concentrează asupra celor care vor fi cu Dumnezeu. El este cât se poate de conștient că Dumnezeul nostru este  – Creatorul, Cel Atotputernic, capabil să lupte orice luptă și Regele regilor! Dar întrebarea cine va fi cu Dumnezeu încă rămâne!

Psalmistul dă răspunsul în termeni cutremurători: cel care are mâinile și o inimă curată, care nu este influențat de gânduri deșarte. Dar niciunul dintre noi nu este cu totul curat! Toți suntem predispuși la gânduri egoiste, deșarte, care ne fac să ne luptăm unii cu alții. Suntem cu adevărat generația lui Iacov, cu un caracter amestecat, capabil să caute să înșele și să manipuleze.

Din fericire, Iacov a fost schimbat și i s-a dat un nume nou, Israel. Fie ca  rugăciunea noastră de astăzi să fie ca Domnul să ne dea mâini și inimi curate prin neprihănirea Sa ca să putem domni veșnic cu El.

Richard McNeil

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s