Psalm 32

Iertarea implică întotdeauna un cost! Înseamnă pocăință și mărturisire.

Psalmistul este foarte conștient de păcat și de petele sale de vinovăție. Nu a fost un sfânt – vinovat de crimă și adulter – dar Dumnezeu a fost milostiv și nu l-a părăsit. David și-a recunoscut păcatele, le-a mărturisit lui Dumnezeu și s-a pocăit de ceea ce făcuse. El a descoperit bucuria liniștitoare care vine după ce furtunile furioase ale vinovăției au trecut. A descoperit seceta care vine atunci când încercăm să ne acoperim păcatele cu minciuni și înșelăciune și izvoarele înviorătoare de pace care vin atunci când cunoaștem iertarea.

Nu există bucurie mai mare decât aceea de a ști că Dumnezeu a iertat datoria păcatului tău pe care tu nu o puteai plăti niciodată. Nu este nimic mai duios decât să știi că în timp ce alții te pot considera vinovat tu ai fost eliberat chiar de către Judecător.

Rugăciunea noastră astăzi este ca Domnul să ne dea curajul și puterea de a ne mărturisi cu sinceritate păcatele și să ne întoarcem de la ele. Doamne, Te rugăm ajută-ne să cunoaștem bucuria iertării așa încât să putem fi fericiți în iubirea Ta și să spunem tuturor cu bucurie și cu voce tare cât de îndurător și milostiv ai fost cu noi.

Richard McNeil

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s