Lui Dumnezeu Îi pasă de durerea mea

Timp de mai mulți ani am  suferit dureri chinuitoare fără să mă gândesc măcar o clipă că Dumnezeu ar vrea să mă vindece. În fond, în fiecare zi mii de oameni din toată lumea suferă dureri mult mai groaznice decât durerea mea relativ mică. Durerea, gândeam, este doar o parte a faptului că trăim într-o lume păcătoasă.

Boala mea provoca dureri insuportabile de-a lungul piciorului stâng până la degetele de la picior. Și aceasta, așa din senin, în timp ce predicam sau prezentam un seminar în calitate de director al Departamentului  Viața de Familie al bisericii adventiste de ziua a șaptea. Mă durea și în timp ce mergeam pe jos în pas vioi cei 3 km în fiecare dimineață. Trebuia să mă așez ca să găsesc alinare, sau să cer ajutor Domnului Isus pentru a putea termina prezentarea.

Medicul meu mi-a recomandat câteva medicamente pentru durere pe care le puteam lua fără rețetă. Un RMN mi-a arătat că aveam două vertebre tasate, ceea ce presupunea o intervenție chirurgicală invazivă pentru a corecta problema. Specialistul care mi-a recomandat RMN-ul a sugerat să continui să gestionez durerea cu calmante până mă voi decide să accept operația.

Apoi ceva s-a întâmplat.

Am citit, în numărul din 11 noiembrie al blogului ”Uniți în rugăciune”, istorisirea lui Heidi Kamal despre soțul ei, Raafat, președintele Diviziunii Trans-Europene. Heidi a scris cum după luni de durere intolerabilă din zona gâtului și a brațului, Raafat a fost vindecat în mod miraculos prin rugăciune.

Eu am crezut totdeauna în puterea rugăciunii. Ca fiu al unui pastor adventist și al unei profesoare la o școala adventistă, închinare zilnică în familie și rugăciunea au făcut parte integrantă din viața mea. Educat în școli adventiste și devenit pastor adventist, pentru mine rugăciunea este ca respirația.

Așa că, m-am întrebat de ce nu m-am rugat niciodată cu privire la boala mea.

Am fost mișcat de mărturia dată de Heidi Kamal. Credeam că dacă Dumnezeu a putut să-l vindece pe Raafat putea să mă vindece și pe mine. Așa încât duminică dimineață, după ce am citit mărturia lui Heidi am cerut lui Dumnezeu să vindece durerea mea în timp ce mergeam în pas vioi cei trei kilometri. Prin credință am renunțat le medicamentele pentru calmarea durerii. Pentru restul săptămânii și de atunci încoace am continuat să merg cei 3 kilometri în fiecare dimineață fără niciun fel de durere.

Puteți citi aici mărturia lui Heidi Kamal.

Sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru bunătatea sa uimitoare față de mine. Știu, fără umbră de îndoială că dacă a putut face acest lucru pentru mine, El poate face și pentru tine, dacă este voia Lui și tu crezi. Ai încredere astăzi în El.

Willie Oliver este directorul Departamentului Viața de Familie, din cadrul Conferinței Generale, în Silver Spring, Maryland.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s