Psalmul 73

Dreptatea cu o balanță în mână este  adesea descrisă ca fiind legată la ochi pentru a ilustra faptul că nici unei prejudecăți nu îi este permis să se amestece în justiție. Cu toate acestea în multe țări, judecătorii par să fie orbi și incapabili să identifice binele, răul, sau ceea ce este drept. Asaf, psalmistul gândea că Dumnezeu părea să fie un arbitru orb.

Toți am participat la jocuri, jucând după regulile jocului și am văzut cum altul care a trișat a câștigat. Cei care stau la rând și respectă regulile adesea termină ultimii. De fapt, mulți necredincioși devin milionari. Asaf, unul dintre cei mai înțelepți oameni, s-a luptat cu această nedreptate atâta vreme cât s-a concentrat asupra  nenorocirii lui și a comparat-o cu soarta unui număr restrâns de oameni răi.

Când Asaf  a privit în perspectivă și a înțeles, destinul final al celui rău (versetul 18), și-a dat seama de terenul lunecos pe care stăteau cei răi și nu i-a mai invidiat. Dacă privești înainte, în loc de a privi în jur, vei aluneca mai puțin.

Gordon Christo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s